Feesthoeve Brummerij | Bijzondere spaanse kookworkshop bij Brummerij
50950
post-template-default,single,single-post,postid-50950,single-format-standard,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Crema Catalana - spaanse kookworkshop

Bijzondere spaanse kookworkshop bij Brummerij

Als feestelijke afsluiter van 2016 hebben wij met het Up North Team een kookworkshop gevolgd waarin de Spaanse keuken centraal stond. Rond 4 uur ‘s middags arriveerden we bij Brummerij, alwaar we eerst het nieuwe rieten dak bewonderden.

Binnen stond de kachel al lekker aan en een warme eetzaal verwelkomde ons. Enige nieuwsgierigheid was er wel, want inktvisinkt was niet te koop in Meppel. Ons Amsterdams teamlid had een paar zakjes weten te bemachtigen bij ‘de visboer om de hoek’, maar wat kun je daar nu van maken..? Daarnaast was er nog één persoon met een notenallergie en één vegetariër in ons team waar rekening mee moest worden gehouden.
Na enig speculeren over wat er op het menu zou staan kwamen we in de keuken waar een grote tafel stond vol met allerlei soorten verse groenten en kruiden. Onder het genot van een drankje kregen we van kok Marja te horen welke recepten we gingen bereiden.  Alleen of met een partner, begonnen we met het snijden en voorbereiden van de gerechten. Kok Liliana en Marja gaf de nodige aanwijzingen.Gelukkig waren al snel de eerste geroosterde stokbroodjes met parmaham en gemarineerde champignons klaar, zodat we van elkaar konden proeven en onze hongerige magen werden gevuld.

Na een uurtje was het inmiddels de hoogste tijd voor een nieuw drankje. De heerlijke zelfgemaakte sangria van fruitige Spaanse wijn en vers fruit zag er uitstekend uit en smaakte verfrissend.Sangria - Spaanse kookworkshop

Voor het hoofdgerecht werden onder meer de volgende recepten klaargemaakt: aardappelpartjes met citroen uit de oven, bietensalade met geitenkaas en baby inktvis op een bedje van rucola en runderspiesjes. Alles natuurlijk op Spaanse wijze gekruid en bereid. Uiteindelijk hebben we de inktvisinkt gebruikt om zwarte rijst te maken.

Omdat veel gerechten tegelijk klaar waren, zijn we gezellig met z’n allen aan de ronde tafel gaan zitten zodat we in alle rust konden eten, praten en genieten.
Ten tijde van het toetje werd het weer nodig om in actie te komen. De crème brûlée was al voorbereid maar moest nog afgemaakt worden. Een laagje suiker over de pudding, welke gekaramelliseerd werd met een gasbrander.Crema Catalana - spaanse kookworkshop

We sloten de avond in stijl af met een kop koffie en een glaasje Licor 43.

Erika Buist namens Xander Topma, Roshni Dokkum, Vera Wapstra, Astrid Hulshof, Martje Smith en Sjoerd Banga van Up North

No Comments

Post a Comment